about
header
Facebook
Linked In
Deviant Art
Twitter
gmail
about

nDurlie

 

Online bekend als nDurlie, een illustratrice zonder geheimen. In het echte gaat ze door het leven als Veerle Colle.

 

Ze heeft een Master Diploma in de Audiovisuele Kunsten Film op zak, maar nDurlie geeft eerlijk toe dat haar grote passie draait rond 'verhalen vertellen'. Als je tekent bent je nergens aan verbonden en van die vrijheid houdt ze enorm. Tekenen doet ze dan ook al van het moment dat ze een potlood kon vasthouden. Vroeger draaide dit voornamelijk om fantasie, maar haar kunst evolueerde langzaam naar een kritische, humoristische uitlaatklep.

 

In 2012 begon nDurlie met een webcomic 'Colle'. Sindsdien kan iedereen haar hele leven volgen. Lezers konden op die manier zien hoe ze haar filmstudies aan het RITS afronde en op zoek ging naar werk en échte liefde. Later, in 2014, kreeg Colle een kleine spin off 'Ecolle', waarin nDurlie ecologische tips illustreert.

 

nDurlie maakt graag gebruik van de interactiviteit via sociale netwerken. Ze laat iedereen eens binnen in haar wereld. Zo portretteert ze maandelijks één volger, en zoekt ze jaarlijks een goed doel waar ze kerstkaartjes voor illustreert.

 

In 2015 brengt ze haar eerste Graphic Novel, Ben X, uit. De strip is gebaseerd op de gelijknamige film van Nic Balthazar.

 

 

 

nDurlie (Lifetime Illustrator) - Comics, Design, Cartoons and Storyboards -gsm: +32 (0)495 20 59 00 - BTW: BE 0550.800.642